Фільм Шона Пенна про війну в Україні безкоштовно транслюватимуть у США

Документальний фільм про війну в Україні «Суперсила» (Superpower), який зняли американський актор і режисер Шон Пенн і Аарон Кауфман, безкоштовно транслюватимуть у США на YouTube-каналі Paramount+.

Про це повідомляє Variety, передає Укрінформ.

Як зазначається, протягом року документальний фільм буде доступний для перегляду протягом року на платформі YouTube на території США. Доступ до фільму з території України неможливий.

«Зробити цей фільм доступним безкоштовно було моєю мрією з самого початку, і я неймовірно вдячний багатьом колегам за їхнє бажання та люб'язність зробити це. Боротьба України за демократію – це і наша боротьба», - заявив Пенн.

Зйомки «Суперсили» розпочалися в Україні в листопаді 2021 року до повномасштабного вторгнення Росії. Згідно з оригінальним задумом, фільм мав показати шлях українського Президента Володимира Зеленського від коміка до очільника держави. Натомість «Суперсила» стала документальним підтвердженням сили українського народу перед лицем російської навали, пишуть критики.

Читайте також: Шон Пенн знявся у фінальній новелі режисера Мирослава Слабошпицького

Шон Пенн був в Україні у той день, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення, оскільки приїхав до Києва напередодні. Загалом Пенн і його команда сім разів відвідали Україну у межах зйомок, під час яких Пенн взяв низку інтерв'ю у Президента України Володимира Зеленського та інших людей.

Як повідомляв Укрінформ, торік у лютому на Берлінському міжнародному кінофестивалі (Берлінале) відбулася прем'єра документального фільму «Суперсила».

З 18 вересня 2023 року фільм «Суперсила» став доступний на стримінговому сервісі Paramount+.