Вайнштейна знову перевели з в'язниці до лікарні через COVID-19 і пневмонію

Колишнього кіномагната Гарві Вайнштейна перевели з в'язниці Нью-Йорка до лікарні для проходження лікування від різних проблем зі здоров'ям, включаючи COVID-19 і пневмонію.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Вайнштейна перевели з міського тюремного комплексу на Райкерс-Айленді в закриту палату в лікарні Бельвю. Серед інших захворювань, від яких він мав лікуватися, були діабет, високий кров'яний тиск, стеноз хребта, скупчення рідин в серці і легенях, повідомив публіцист Вайнштейна Джуда Енгельмайер.

72-річний Вайнштейн уже принаймні один раз перебував у лікарні Бельвю після того, як його вперше привезли до Нью-Йорка на судовий розгляд справи про зґвалтування.

На нещодавньому судовому засіданні адвокати Вайнштейна попросили перевести його з в'язниці до лікарні через поганий стан здоров'я.

Читайте також: Вайнштейн оскаржив вирок у справі про зґвалтування в Лос-Анджелесі

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році Гарві Вайнштейна визнали винним у зґвалтуванні та сексуальному насильстві. Вирок був скасований апеляційним судом, який заявив, що присяжні не повинні були слухати свідчення жінок, які звинувачували кінопродюсера в неправомірних діях, а їхні звинувачення не були частиною справи.

Повторний розгляд справи призначено на листопад.

Незважаючи на те, що обвинувальний вирок був скасований, Вайнштейн залишився за ґратами через те, що він був засуджений до 16 років ув'язнення в Каліфорнії після того, як був визнаний винним у справі про зґвалтування в Лос-Анджелесі в 2022 році.

Звинувачення у зґвалтуванні або сексуальному насильстві Вайнштейн заперечує.