За останній рік МКІП виграло 96 судових справ

Ексклюзив

За останній рік Міністерство культури та інформаційної політики виграло 96 судових справ, це 89% судових процесів, які відбуваються за участі Міністерства, як позивача чи відповідача.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

«96 судових справ виграло МКІП за останній рік, це 89% судових процесів, які відбуваються за участі Міністерства, як позивача чи відповідача. Одне з таких рішень – стосовно демонтажу так званої каплички-МАФу на території Національного музею історії України. Того потворного об'єкта вже там немає», – розповів Ростислав Карандєєв.

Ростислав Карандєєв

Він нагадав, що відповідне рішення суду було ухвалене давно, але штучні процедури і зволікання не давали нам можливості виконати це рішення.

Читайте також: Зникнення частини ікон та самовільне будівництво у Почаївській лаврі: що встановила перевірка МКІП

«Наша принципова позиція дала можливість звільнити історичне місце від такого злочинного осередку, яким був МАФ УПЦ Московського патріархату, встановлений у порушення законодавства і який ніс не українські національні наративи у такому святому місці», – зауважив т.в.о. міністра культури та інформаційної політики.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 17 травня демонтували будівлю, яку всупереч законодавству самочинно звела релігійна громада УПЦ МП на території Національного музею історії України в буферній зоні об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монастирські будівлі, Києво-Печерська Лавра».

Фото ілюстраційне / Shutterstock