У Пекіні пройде фестиваль українського кіно

У Пекіні в серпні пройде фестиваль українського кіно «Спогади і майбутнє: століття українського кіно», у межах якого жителям і гостям китайської столиці покажуть фільми українських кінорежисерів різних періодів.

Про це власному кореспонденту Укрінформу розповіли в Посольстві України в КНР.

Організаторами кінофестивалю виступили Посольство України в КНР, Німецький культурний центр у Пекіні – Гете-Інститут (Китай) і Французький культурний центр.

Його куратором став відомий китайський дослідник історії кіно, продюсер та професор пекінської Центральної академії драми, однієї з найпрестижніших академій мистецтв в Азії, Сюй Фен.

Фестиваль розпочнеться 10 серпня показом класики українського кіно - фільму «Тіні забутих предків» режисера Сергія Параджанова. Цього ж дня глядачам буде запропоновано й комедійно-драматичну картину 2018-го року українського кінорежисера Романа Бондарчука «Вулкан».

Читайте також: Фільм «Крашанка», що вийде в кінотеатрах до Великодня, зняли за 10 днів

Після перегляду кожного фільму в перший день кінофестивалю відбудеться обговорення кінокартин за участі китайських та українських дослідників кіно.

Кінофестиваль продовжать 22 і 29 серпня картини «Домашні ігри» (2018) режисерки Аліси Коваленко та «Мої думки тихі» (2019) режисера Антоніо Лукіча.

Цей фестиваль українського кіно стане першим показом у Пекіні робіт українських кінорежисерів за останні кілька років.

Як повідомляв Укрінформ, легендарний британський комедійний актор Стівен Фрай зняв фільм про Україну.