У Пекіні стартував фестиваль українського кіно

Фото

У Пекіні в суботу розпочався фестиваль українського кіно «Спогади і майбутнє: століття українського кіно», у рамках якого впродовж серпня жителям і гостям китайської столиці показуватимуть фільми українських кінорежисерів різних періодів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Китаї.

Фестиваль стартував із показу в Німецькому культурному центрі в Пекіні «Гете-Інститут» класики українського кінематографу – фільму «Тіні забутих предків» режисера Сергія Параджанова. Цього ж дня гості переглянули й сучасну комедійно-драматичну картину 2018 року українського кінорежисера Романа Бондарчука «Вулкан».

У Пекіні стартував фестиваль українського кіно / Фото: Володимир Сидоренко, Укрінформ

На відкритті заходу т.в.о. керівника посольства України в КНР Жанна Лещинська зазначила, що цей фестиваль є чудовою нагодою для гостей заходу познайомитися з традиціями і культурою українського народу.

«Український кінематограф представляє унікальні події та автентичні образи, передає голоси й історії, які визначають українську ідентичність», - сказала Лещинська.

За її словами, показані під час фестивалю фільми є не лише шедеврами світового кіномистецтва, а й духовною спадщиною українців, яка зберігає історії стійкості, винахідливості й сили духу українського народу.

«Цей фестиваль не просто свято кіно, але й заклик до дій та визнання життєво важливої ролі культури і мистецтва у зближенні народів та просування миру в сучасному світі», - наголосила український дипломат.

Читайте також: XV Одеський кінофестиваль оголосив переможців

Вона також подякувала Гете-Інституту, посольству Франції в КНР та Французькому культурному центру в Китаї за підтримку в проведенні фестивалю українського кіно.

Як повідомляв Укрінформ, фільм жахів «Морена» українського режисера Сергія Альошечкіна здобув головну премію від Tokyo Horror Film Festival у номінації «Найкращий художній фільм».