У Вінниці відбудуться «Вечори кіно за Коцюбинським» просто неба

У Вінниці 23-25 серпня у рамках ювілейного «Року Коцюбинського» відбудуться кінопокази просто неба фільмів, відзнятих за його творами, - «Вечори кіно за Коцюбинським».

Про це у Фейсбуці повідомляє Офіційна туристична сторінка м. Вінниці, передає Укрінформ.

«У саду вінницького музею Михайла Коцюбинського 23-25 серпня відбудуться «Вечори кіно за Коцюбинським»: на відвідувачів чекають покази фільмів, знятих за творами класика, і не тільки», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заплановано показ трьох фільмів, знятих за творами видатного вінничанина: «Подарунок на іменини» Леоніда Осики, «Татарський триптих» Олександра Муратова і «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова.

Окрім того, перед кожним показом відбуватимуться зустрічі з відомими українськими кінознавцями на теми, пов’язані з фільмами та епохою, в яку вони були зняті.

«Вечори кіно за Коцюбинським» проводяться у рамках ювілейного «Року Коцюбинського. Покази відбуватимуться просто неба у саду Вінницького літературно-меморіального музею М. Коцюбинського. Вхід - вільний.

Читайте також: У Вінниці влаштували флешмоб із вишиваного «освідчення в коханні» ЗСУ

Як повідомлялось, у Вінниці з нагоди 160-річчя Михайла Коцюбинського, яке відзначається 17 вересня, проводиться цикл заходів у межах масштабного проєкту «Рік Коцюбинського». Він передбачає низку різноманітних подій, які відбудуться упродовж квітня-вересня: виставки, імерсивні екскурсії, кіно під відкритим небом, музейний форум та інші.