«Український оркестр свободи» завершив третій міжнародний тур містами Європи та США

«Український оркестр свободи» (Ukrainian Freedom Orchestra) під керівництвом канадсько-української диригентки Кері-Лінн Вілсон завершив третій міжнародний тур містами Європи та США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Як зауважили у міністерстві, основою цьогорічної концертної програми під назвою Beethoven Ninth Freedom Tour 2024 була Дев’ята симфонія Бетховена в унікальній україномовній версії.

Музиканти із Києва, Львова, Харкова, Одеси та інших міст України, а також українські учасники відомих європейських колективів, що увійшли до складу цього оркестру, зіграли вісім незабутніх концертів, які можна було почути в церкві Святого Євсташа в Парижі напередодні Олімпіади 2024 року, соборі Святого Павла в Лондоні, соборі Святого Івана Богослова у Нью-Йорку.

Також у межах туру виступи пройшли у Вашингтоні (округ Колумбія), Варшаві та відбувся спеціальний концерт на польській верфі у Гданській затоці, де зародився рух «Солідарність».

Кожен концерт відкривався твором відомої сучасної української композиторки Вікторії Віти Польової Bucha Lacrimosa, написаним у пам’ять про невинних жертв російської навали в українському місті Буча у 2022 році.

«Український оркестр свободи» був створений у 2022 році Кері-Лінн Вілсон за участі Метрополітен-опера Нью-Йорка та Національної опери Польщі у Варшаві за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства закордонних справ України та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Читайте також: Вперше за період незалежності Національний балет України вирушить у турне по США

Як зауважили у МКІП, відтепер почути та побачити записи виступів оркестру, переглянути світлини та дізнатися більше про сам тур можна на сайті Ukrainian Freedom Orchestra.

Як повідомляв Укрінформ, «Український оркестр свободи» під керівництвом канадсько-української диригентки Кері-Лінн Вілсон у липні вирушив у третій міжнародний тур.

Фото: МКІП