У Франції хочуть судити Депардьє в новій справі про зґвалтування

Прокуратура Парижа вимагає відкрити кримінальне провадження проти французького актора Жерара Депардьє за звинуваченнями у зґвалтуванні та сексуальному насильстві над своєю колегою-актрисою Шарлоттою Арнол у своєму будинку в Парижі у серпні 2018 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

"Французька кінолегенда Жерар Депардьє має постати перед кримінальним судом за звинуваченнями у зґвалтуванні та сексуальному насильстві над колегою-акторкою", - повідомила паризька прокуратура у четвер.

Офіційний заклик слідчих до суду стався після того, як у грудні 2020 року 75-річному чоловікові було висунуто звинувачення у нібито двох випадках зґвалтування Шарлотти Арнол в його будинку у Парижі в серпні 2018 року.

Відтоді прокуратура провела розслідування, щоб визначити, чи є виправданим судовий розгляд справи.

Адвокат Депардьє не відразу відповів на запит про коментарі, тоді як адвокатка Арнол Карін Дюр'є-Дібольт сказала, що цей крок став "результатом тривалого розслідування, яке змогло зібрати докази, що підтверджують слова мого клієнта".

Це був "великий крок уперед, сповнений надії" для Арнол, додала Дюр’є-Дібольт.

Раніше сам Депардьє спростовував низку звинувачень у зґвалтуваннях та сексуальних домаганнях впродовж останніх років.

Читайте також: Жерара Депардьє затримали за сексуальне насильство на знімальному майданчику

Справу щодо свідчень 28-річної акторки спочатку закрила прокуратура в 2019 році, оскільки їхнє розслідування не змогло знайти достатніх доказів. Але у 2020 році акторка домоглася повторного розгляду справи.

У жовтні Депардьє також очікує суд за звинуваченнями у вчиненні сексуального насильства щодо двох різних жінок під час зйомок фільму у 2021 році.

Як повідомлялося, наприкінці квітня французького актора Жерара Депардьє допитали та взяли під варту після звинувачень у сексуальному насильстві, яке він вчинив проти двох жінок. Ці випадки накладаються на численні інші судові позови проти зірки французького кіно.