На маркетплейсі Prom.ua зупинили продаж понад 800 російських та білоруських книжок

Державний комітет телебачення і радіомовлення у серпні встановив факти незаконного розміщення комерційних пропозицій із продажу понад 800 найменувань видавничої продукції, пов’язаної з Росією та Республікою Білорусь.

Про це повідомляє пресслужба Держкомтелерадіо, передає Укрінформ.

"За підсумками моніторингу в серпні 2024 року встановлено факти незаконного розміщення комерційних пропозицій із продажу понад 800 найменувань видавничої продукції, пов’язаної з державою-агресором та Республікою Білорусь (824 та 10 найменувань відповідно) на маркетплейсі Prom.ua і на створених на платформі Prom.ua вебсайтах 9 українськими інтернет-магазинами («Диаша», «Фантазери», «Учбові книги та не тільки», «Ларчік», «Mixomarket», «Православні книги — поштою», «Навчалка», «Буквоїд», «comicss.ua»)" - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, виявлені товарні позиції видалено з відповідних інформаційних ресурсів, а суб’єктам електронної комерції надіслано попередження щодо неприпустимості провадження діяльності у видавничій справі з порушенням вимог українського законодавства.

Загалом з квітня 2024 року припинено розповсюдження понад 3,2 тисячі найменувань видавничої продукції держави-агресора та Білорусі.

Водночас у серпні Держкомтелерадіо вжив заходи для припинення незаконної реалізації видавничої продукції держави-агресора 7 стаціонарними книгарнями — «Академкнига», «BOOKTIME», «Канцтовари та сувеніри» у Києві; «Книжковий дім» — у Харкові; та трьома магазинами мережі «Наталі» в Запоріжжі.

Читайте також: У Києві закладам вищої освіти передали іноземну навчальну літературу

Як повідомлялося, раніше керівник відділу асортименту видавництва КСД Гнат Лагуна заявляв, що книжковий ринок України ще повністю не заповнений всім тим, що було представлено російською мовою.

Фото з сайту comin.gov.ua