У столиці започатковують «книжкові вікенди», перший Kyiv Book Market - цими вихідними

В українській столиці започатковують традицію книжкових вихідних - Kyiv Book Market, де поєднуватимуться література та гастрономія.  

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Українські видавництва спільно з мережею Kyiv Food Market започатковують нову традицію — Kyiv Book Market, що стане унікальною платформою для поєднання літератури та гастрономії. Перший книжковий ярмарок відбудеться у Києві 31 серпня та 1 вересня і триватиме із 11:00 до 18:00», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час «книжкового вікенду» кияни та гості міста зможуть не лише придбати літературні бестселери, а й насолодитися читанням на свіжому повітрі, взяти участь у дискусії з авторами, в автограф-сесіях та у презентаціях нових видань. Відвідувачі також матимуть змогу скуштувати страви від найкращих кухарів і випити ароматної кави.

Читайте також: Салман Рушді стане гостем фестивалю BookForum у Львові

Серед учасників першого KyivBookMarket - видавництва «Віват», «Фоліо», «Мистецтво», «Веселка», «Ранок», «Літера», «Школа», «Меридіан Черновіц», «Нора-Друк», «Саміт-Книга», «Видавництво Старого Лева», «ТУТ», «АртЕк», «Книголав» тощо.

Особливою подією цього ярмарку стане благодійна акція у співпраці з міжнародним благодійним фондом «Здоров’я майбутнього». Гуманітарна ініціатива спрямована на збір книг задля підтримки проєкту «Українським дітям - українську книгу».

Як повідомлялося, у Національній бібліотеці України для дітей 2 вересня відбудеться урочисте відкриття нового бібліотечного сезону «Ваші мрії - наш пріоритет!».

Фото ілюстративне: Pixabay