У Туреччині відбудеться великий тур харківського кросовер-оркестру

Харківський кросовер-оркестр Prime Orchestra проведе великий тур у Туреччині, зібрані на концертах кошти будуть спрямовані на допомогу постраждалим від військової агресії Росії проти України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми не просто граємо музику, ми розповідаємо історії. Історії про те, як ми живемо, як ми любимо, як ми боремося. Ми хочемо, щоб наші глядачі не тільки слухали та дивилися на нас, а й відчували нас, співпереживали з нами. Ми хочемо, щоб наші шоу були не просто розвагою, а ще й натхненням, підтримкою, солідарністю, місією”, - розповів перед туром диригент Prime Orchestra Денис Дорошенко.

Prime Orchestra - це унікальний кросовер-оркестр, який виконує світові музичні хіти у власному аранжуванні, дає концерти на підтримку України у різних країнах Європи. Музиканти евакуювалися у травні 2022 року з Харкова, який потерпає від постійних обстрілів, і відтоді гастролюють, аби допомагати Україні та українцям.

“Завдяки концертам і допомозі небайдужих глядачів оркестр відправив в Україну десятки тонн продуктів харчування, 50 бензинових генераторів, медичне обладнання, засоби для осіб з інвалідністю, ліки, одяг, дитяче харчування та інше. Було придбано та відправлено у Харків дві карети швидкої допомоги, на схід для евакуаційних місій - повнопривідний бус і три санітарні позашляховики. Нещодавно на зібрані від концертів кошти до зони бойових дій було відправлено повністю обладнаний мобільний шпиталь”, - повідомили організатори туру.

Оркестр постійно відправляє кошти для реабілітаційного центру “Незламні” у Львові на придбання медичного обладнання для відновлення поранених, а також бере участь у багатьох інших благодійних проєктах в Україні.

Читайте також: Харківський кросовер-оркестр гастролюватиме у Великій Британії

У Туреччині Prime Orchestra представить програму DANCE SYMPHO SHOW 80s-90s - це легендарні танцювальні хіти 20 століття в оригінальній симфонічній інтерпретації. Зокрема будуть виконані хіти гуртів ABBA, Pet Shop Boys, Bee Gees, Backstreet Boys, Ace of Base, The Prodigy, 2 Unlimited, Bomfunk MC's, співаків Майкла Джексона, Глорії Гейнор, Хаддавея тощо.

Концерти відбудуться в таких містах: Ізмір (08.09), Денізлі (09.09), Анталія (10.09), Конія (11.09), Кайсері (12.09), Газіантеп (15.09), Адана (16.09), Мерсін (17.09), Ескішехір (18.09), Стамбул (19.09), Анкара (20.09), Бурса (21.09).

Як повідомляв Укрінформ, харківський кросовер-оркестр Prime Orchestra у листопаді минулого року гастролював містами Туреччини з програмою ROCK SYMPHO SHOW 2023 і благодійним проєктом допомоги Збройним силам України та постраждалим від війни українцям.

Перше фото архівне