Проєкт «Українська книжкова поличка» охопив уже 50 країн

Фото

Проєкт "Українська книжкова поличка", який реалізовують під патронатом дружини Президента Олени Зеленської, охопив вже 50 країн.

Про це Олена Зеленська повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема 1 вересня "Українська книжкова поличка", чергова з понад двохсот у всьому світі, відкрилася в Республіканській дитячій бібліотеці Азербайджану в Баку.

"Годі собі й уявити більш символічну дату для відкриття, аніж День знань. Бо ж мова про знання, які змалку визначають світогляд людини: про свою землю, свою культуру, свою ідентичність. І мати доступ до них рідною мовою – невід’ємне право кожної української дитини, хоч би де вона жила", - зазначила Зеленська.

Читайте також: У Канаді з’явилася третя Українська книжкова поличка

Як повідомила перша леді України, раніше проєкт "Українська книжкова поличка" поповнився ще двома адресами.

Поличка відкрилася в найбільшій книгозбірні Канади – Публічній бібліотеці Торонто, куди передали книги для дорослих і дітей. Також така поличка з'явилася у Центральній науковій бібліотеці латвійського міста Лієпая. Це вже п’ята книжкова поличка в Латвії, підкреслила дружина Президента.

Як повідомляв Укрінформ, Посольство України в Латвії передало до Центральної наукової бібліотеки міста Лієпая літературу українською, латиською та англійською мовами, з яких була організована окрема Українська книжкова поличка.

Фото: Олена Зеленська / Фейсбук