Фільм «Ля Палісіада» - претендент від України на «Оскар»

Український оскарівський комітет обрав фільм Філіпа Сотниченка “Ля Палісіада” як претендента на участь у відборі на 97 премію "Оскар" у категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм".

Про це повідомляє Українська кіноакадемія у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Український Оскарівський комітет на засіданні 9 вересня обрав фільм, який представлятиме Україну серед претендентів на номінацію на 97 премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм. Ним став фільм “Ля Палісіада” режисера Філіпа Сотниченка”, - йдеться у повідомленні.

У стрічці йдеться, як за п'ять місяців до введення мораторію на смертну кару двоє старих друзів, поліцейський детектив і судовий психіатр, розслідують вбивство свого колеги.

Фільм був обраний шляхом голосування 14 членами УОК.

“Члени комітету детально розглянули подані фільми. У результаті голосування претендентом обрано фільм "Ля Палісіада". Бажаємо представнику успіху в оскарівських перегонах” - зазначив голова УОК Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Читайте також: У Венеції на кіноринку презентували українську документальну драму

Як повідомляв Укрінформ, у нацвідборі на 97 премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв та наук цьогоріч брали участь чотири фільми: "Будинок "Слово". Нескінчений роман" режисера Тараса Томенка, "Ми були рекрутами" Любомира Левицького, "Мирні люди" Оксани Карпович та "Ля Палісіада".