В Іспанії відбудеться міжнародний фестиваль української культури

У містах Льорет-де-Мар та Барселона 14-15 вересня відбудеться X міжнародний фестиваль української культури "Україна Фест".

Про це йдеться у пресрелізі, наданому Укрінформу.

"Цей захід не лише відзначає десятиліття культурного обміну та дружби між Україною та Іспанією, а й розкриває багатогранність української культури в усіх її проявах. Заснована у 2012 році в Барселоні українська асоціація "Джерело" активно сприяє популяризації та збереженню української культури в Іспанії. «Україна Фест» є одним із найважливіших проєктів Асоціації, що підтверджує її відданість зміцненню культурних зв’язків між двома країнами. Запрошуємо долучитися до святкування 10-річчя "Україна Фест"", - йдеться у пресрелізі.

Цьогорічний фестиваль має на меті презентувати багатогранну українську культуру широкій іспанській та міжнародній аудиторії; підтримувати та розвивати культурні зв’язки між Україною та Іспанією; популяризувати українське мистецтво та традиції; висвітлити українську ідентичність, її силу та незламність духу.

На гостей фестивалю чекають концерти за участю українських артистів; ярмарок народних майстрів з виробами ручної роботи; гутірки з українськими інтелектуалами на тему “Хто такі українці”; художні виставки та перформанси, включно з виставою "Першого львівського театру" “Джереґеля” та майстер класом традиційних українських ігор та танців; покази одягу від українського бренду одягу Робітня Світлани Городецької; виставка українських мінералів; фуд-корт з автентичними стравами української кухні.

Читайте також: У Львові розпочалися Дні європейської спадщини

Як повідомлялося, у Національному музеї народної архітектури та побуту України відбувся фестиваль «Жива культура — живий світ», присвячений українській нематеріальній культурній спадщині.

Фото: Фейсбук Українська асоціація "Джерело", Барселона