Зеленський: Хочу подякувати всім, хто мовою кіно дає світові правдиве знання про цей час

Президент України у День кіно зазначив, що під час війни кінематограф працює насамперед як засіб донесення правди, а також подякував усім, хто дає світові знання про цей час.

Як передає Укрінформ, про це глава держави повідомив у вечірньому зверненні.

Він зауважив, що кілька слів важливо сказати для тих людей, без яких неможливо уявити реально довготривалу міжнародну адвокацію українських інтересів.

«Сьогодні в Україні День кіно – щороку в другу суботу вересня. Звичайно, у час війни кіно працює перш за все як засіб донести правду про те, що відбувається, що переживають люди. Я хочу подякувати всім тим, хто мовою кіно дає світові правдиве знання про цей час і про те, що Україна, українці обовʼязково здолають окупанта. Інакше бути не може», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: «Арсенал» Довженка в Берліні: Історія, яка резонує і через століття

Президент зазначив, що одне із ключових завдань і зараз, і в перспективі - говорити світові про Україну, формувати дружбу з максимальною кількістю країн, народів і спільнот.

«Це обов'язково робитиме українське кіно, українська культура, наш народ, яким можна тільки пишатися. Я дякую всім, хто з Україною», - наголосив глава держави

Як відомо, в Україні 14 вересня відзначають професійне свято працівників кінематографії - День українського кіно.

Фото: ОП