Столичний Будинок кіно відзначає 50-річчя

Фото

У столичному Будинку кіно у неділю, 29 вересня, відбувся урочистий вечір з нагоди 50-ї річниці та відкриття нового творчого сезону.

Про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій України, передає Укрінформ.

За словами міністра культури та стратегічних комунікацій Миколи Точицького: "Будинок кіно — це не просто стіни. Це місце, де народжувалася та протягом десятиліть творилася історія українського кінематографу. Від перших кадрів до нових висот — кожна сторінка цієї історії втілена в людях, що наповнюють це місце своїм натхненням і працею".

Присутні мали змогу першими побачити нову стрічку режисера і сценариста Олега Бійми "Будинок кіно: безперервна історія". У фільмі автор об’єднав архівні кадри й інтерв’ю з видатними особистостями українського кінематографу, які увійшли в історію Будинку кіно.

Також відбулося урочисте погашення марки, яка була випущена на честь 100-річчя з дня народження видатного режисера, сценариста і художника Сергія Параджанова.

Завершився вечір показом документальної стрічки "Яремчук. Незрівнянний світ краси" режисера Артема Григоряна, яка стала лідером національного кінопрокату.

Читайте також: У Києві відбудеться міжнародний кінофестиваль «Молодість»

Будинок кіно — це культурний центр, де глядачі мають змогу переглянути найкращі зразки українського і світового кіномистецтва. Упродовж пів століття його команда працює над організацією виставок, фестивалів та інших заходів, зокрема Київського міжнародного фестивалю "Молодість", Міжнародного фестивалю анімаційних стрічок "Крок", фестивалю студентських фільмів.

Як повідомляв Укрінформ, фільм "Будинок "Слово". Нескінчений роман" українського кінорежисера Тараса Томенка 11 жовтня покажуть у Празі.

Фото в тексті: МКСК