МКСК розробляє рекомендації щодо доступності культурних послуг

Міністерство культури та стратегічних комунікацій провело першу робочу зустріч з розробки методичних рекомендацій щодо забезпечення можливості безбар’єрної участі громадян у культурному житті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКСК.

"2 жовтня Міністерство культури та стратегічних комунікацій України на виконання 72 пункту плану заходів Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року організувало першу робочу зустріч з розробки методичних рекомендацій щодо забезпечення можливості безбар’єрної участі громадян у культурному житті, доступі до культурних послуг, культурних цінностей, культурної спадщини та інформації про них", - йдеться у повідомленні.

Керівниця відділу політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я МКСК Леся Хемраєва акцентувала увагу на необхідності врахування думок громадськості та залучення фахівців для формування рекомендацій щодо доступності культурних послуг.

«Я дякую всім, хто приєднався до нашого першого обговорення. Для нас важливо, щоб культурні послуги та інформація про них були доступними. Саме тому ми прагнемо почути ваш досвід та вашу думку — і тих, хто створює контент, і тих, хто ним користується. Безбар’єрність — це не просто вимога часу, а наш спільний обов’язок. Кожен повинен мати рівний доступ до інформації, культурних послуг та можливостей незалежно від їхнього віку, статі, стану здоров’я чи соціального статусу», – сказала Хемраєва.

До участі в події долучилися представники МКСК, Міністерства економіки, Міністерства соціальної політики, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Державне агентство України з питань кіно, комунікаційні експерти, засновники громадських організацій та комерційних інституцій.

Як зазначається, у межах події були запропоновані пропозиції щодо покращення надання культурних послуг людям з порушенням слуху та зору, зокрема учасники підкреслили важливість використання субтитрів та аудіодискрипції, перекладу жестовою мовою та текстового розміщення.

Читайте також: Точицький визначив завдання для Молодіжної ради при МКСК

Крім того, учасники зустрічі підтримали ідею об’єднання спільних зусиль з напрацювання ідей з безбар’єрності медіа.

Як повідомлялося, Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року прийнята з ініціативи Олени Зеленської і передбачає створення безбар’єрного простору в Україні.

Фото: МКСК