На Lviv BookForum презентували книгу про журналістику незалежної України «Від майданів до війни»

Фото

У межах Lviv BookForum у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва імені Романа Іваничука презентували книгу «Від майданів до війни. Журналістика незалежної України 1989-2022 років».

Про це повідомляє з місця події кореспондент Укрінформу.

Книга стала третім виданням авторів - фотокореспондента Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Олександра Клименка, доцентка кафедри друкованих медіа та історії журналістики Навчально-наукового інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Юлії Нестеряк, завідувача кафедри соціальних комунікацій та аудіовізуального мистецтва Київського міжнародного університету Юрія Нестеряка.

В межах Lviv Bookforum відбулась презентація книги "Від майданів до війни" / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

«У книзі «Від майданів до війни» історію української журналістики намагалися подати так, щоб її не нудно було читати. Щоб неодноразово хотілося повертатися до книги, гортати її з будь-якої сторінки, щоразу зупиняючись на нових деталях. Тому у виданні - понад сто фото одного автора - Олександра Клименка», – розповіла на презентації Юлія Нестеряк.

Як зазначив Юрій Нестеряк, історія медіа не може розглядатися поза суспільно-політичним контекстом, тож книжка містить чимало інформації та фото, дотичних до подій 1989-2022 років.

«Літопис новітньої журналістики України ми ведемо від 1989 року, коли почали виходити неформальні самвидавні видання», – сказав він.

Олександр Клименко висловив думку, що «Історія – не лише те, що сталося, а й те, як це записано».

За його словами, до першої версії книги додали шостий розділ - хронологічно це 2020-2022 роки.

Читайте також: На фестивалі Lviv BookForum запланували 150 подій

Як повідомлялося, 2 жовтня у Львові офіційно відкрили 31-й Міжнародний літературний фестиваль Lviv BookForum.