У Метрополітен-музеї запрацював український аудіогід

Відео

У Музеї мистецтва Метрополітен у Сполучених Штатах Америки запрацював аудіогід українською мовою.

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента Олена Зеленська повідомила у Фейсбуці.

За її словами, це вже 89-й аудіогід у 47 країнах, і це “справді важливе продовження проєкту з українізації провідних світових пам’яток”.

Перша леді наголосила, що важливо це не лише для України та українців, а й для світової культури загалом, бо “що більше в неї мов, то вона багатша”.

Зеленська підкреслила, що Архип Куїнджі, Іван Айвазовський та Ілля Рєпін - українські художники, а колись “російські танцівниці” Дега - все-таки “Танцівниці в українських костюмах”.

“Метрополітен-музей, провідний музей мистецтва у США, уже давно змінив підписи під творами художників згідно з історичною справедливістю. Мала нагоду переконатися в цьому особисто, відвідавши Мет торік", - зауважила дружина президента.

І ось, за її словами, ще один крок співпраці: надзвичайно багата колекція музею отримала український аудіосупровід (аудіокоментарі).

“Зважаючи на ініціативу першої леді України Олени Зеленської з донесення мистецтва та культури до українців у всьому світі, ми в захваті від того, що можемо поділитися з українцями своєю колекцією, що містить як дуже відомі твори мистецтва, представлені в Музеї мистецтва Метрополітен, так і ті, про які ви можете не знати”, – прокоментували подію працівники музею.

Читайте також: Зеленська обговорила зі студентами Гарварду Глобальну коаліцію українських студій

Як повідомляв Укрінформ, аудіогіди українською мовою відтепер є у трьох музеях Бельгії та одному в Німеччині.

Фото: metmuseum.org