Нобелівська лауреатка Хан Канг відмовилася від пресконференції через війни у світі

Лауреатка Нобелівської премії з літератури 2024 року південнокорейська письменниця Хан Канг вирішила не проводити пресконференцію через триваючі конфлікти у світі, серед яких російсько-українська війна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

За словами її батька, Хан вирішила не проводити пресконференцію з приводу її нагородження Нобелівською премією з поваги до тих, хто страждає від триваючих глобальних конфліктів, у тому числі між Росією та Україною, а також Ізраїлем і бойовиками ХАМАС.

Хан також не даватиме жодних інтерв’ю ЗМІ, а натомість поділиться своїми думками у промові у столиці Швеції Стокгольмі під час вручення премії 20 грудня.

Водночас вона опублікувала заяву у відповідь на оголошення її лауреаткою Нобелівської премії.

«Я була здивована, коли вперше отримала новину про свою нагороду. Після того, як я поклала слухавку, я почала повільно усвідомлювати реальність і емоції. Я також була приголомшена теплими вітаннями, які накрили мене як велика хвиля. Хочу висловити глибоку подяку», - сказала Хан Канг.

Читайте також: Роман «Уроки грецької» Нобелівської лауреатки Хан Канг вийде у видавництві Vivat

Як повідомляв Укрінформ, лауреаткою Нобелівської премії з літератури 2024 року стала південнокорейська письменниця Хан Канг «за інтенсивну поетичну прозу, яка вступає в протистояння з історичними травмами і викриває крихкість людського життя».

Хан стала першим південнокорейським переможцем премії.

Фото: han-kang.net