У Маріїнському парку посадили дерева у пам’ять про загиблих воїнів-музикантів

Фото

У Маріїнському парку посадили дерева у пам’ять про військових музикантів, які загинули під час повномасштабної війни.

Акцію провели незалежна музична формація OPEN OPERA UKRAINE, Національна філармонія України, Національний ансамбль солістів «Київська камерата», Національний будинок музики, повідомляє Укрінформ.

«На знак пошани та пам'яті про наших колег-музикантів, що віддали життя за Україну, в Маріїнському парку в центрі Києва ростимуть клени. А ми будемо продовжувати працювати і пам'ятати водночас, зрощувати спроможність приймати виклики та ставати на заміну тим, хто виборює наше життя щомиті на полі бою», - зазначили організатори.

Для постановки semi-opera («напівопери») «Король Артур: у пошуках героя» від незалежної музичної формації Open Opera Ukraine було придбано живі клени, які після прем'єрних показів були висаджені в центрі столиці.

Одним із постійних учасників усіх оперних та концертних ініціатив Open Opera Ukraine був співак Ігор Воронка. У 2022 році він приєднався до ЗСУ, а 12 липня 2024 року прийшла звістка про його загибель.

«Ми прагнемо зберегти пам'ять про Ігоря, розповідаючи про те, що йому вдалося, і продовжуючи мріяти про те, що могло би статися, якби наш герой повернувся», - зазначили в Open Opera Ukraine.

Читайте також: У Харкові відбувся показ документальної стрічки «Ізюм. Звільнений»

Акція відбулася за сприяння Департаменту культури КМДА та Центрального парку культури і відпочинку м.Києва.

Як повідомляв Укрінформ, 12 та 13 жовтня на сцені Національної філармонії України відбулася прем’єра semi-opera («напівопера») «Король Артур: у пошуках героя» від незалежної музичної формації Open Opera Ukraine.

Фото: Руслан Сингаєвський