Режисер Санін: Не можу придумати кіно про війну потужніше за нинішні реалії

Відео

Кадри з нашоломної камери бійця, який знімає реальний бій, де сотня російських солдатів обстрілює та закидає гранатами наших військових, не можуть конкурувати з жодною режисерською роботою над фільмом про війну.

Таку думку висловив кінорежисер Олесь Санін у новій програмі Укрінформу «Нація Непереможних».

«Навіть запиту на це немає. Мені ніхто не подзвонив і не сказав: "Ти зняв такий фільм, в нього такий успіх, його так люблять люди, давай ще зніми одне кіно, ми тобі дамо на це гроші". Немає цього і не буде», – констатував Санін.

Він також висловив обурення тим, що його колеги знімають «такі собі» фільми, використовуючи назви міст та населених пунктів, де тривали тяжкі бої, – заради хайпу та грошей.

«Мої близькі побратими, з якими я робив кіно, зараз у військовій формі, служать і воюють. В нас загинуло вже п’ятеро людей, семеро пропало безвісти», – зауважив Санін.

Читайте також: Українські режисери зможуть безкоштовно подати фільм на фестиваль Women and the World

Під час великої війни загинув під Бахмутом і наречений доньки режисера Іванни – американський професійний військовий-доброволець Крістофер Джеймс Кемпбелл, якому було 27 років. Він заповів поховати його в Україні. Воїн хотів, щоб у разі його смерті українці бачили на військовому цвинтарі американський прапор і розуміли, що свободу і незалежність виборюють для України не лише українці.

Повна версія інтерв’ю з Саніним вже доступна на новому Ютуб-каналі Укрінформу.

Як повідомлялося, новий проєкт Укрінформу «Нація непереможних» виходить щовівторка о 19:00. Це програма про силу духу та незламність українського народу, що передаються через призму реальних історій життя та діяльності кожного героя проєкту.