У Києві відбувся концерт із нагоди 85-річчя композиторки Лесі Дичко

Фото

У Національній філармонії України відбувся ювілейний концерт із нагоди 85-річчя української композиторки, народної артистки України Лесі Дичко, під час якого звучали як романси, так і масштабні ораторії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та стратегічних комунікацій.

Як зазначили у міністерстві, у виконанні Liatoshynskyi Capella (диригент Богдан Пліш, Мар’яна Боднар — сопрано, Назарій Пилатюк — скрипка, Ірина Харечко — орган) під час концерту прозвучав цикл романсів Лесі Дичко «Настрої» на слова українських поетів для високого голосу та камерного оркестру, «Фрески за картинами Катерини Білокур» для скрипки та органу, «Карпатські фрески» для органа соло, цикл романсів «Пейзажі» на слова українських поетів для високого голосу та камерного оркестру.

Крім того, гості могли насолодитися «Київськими голосами» для камерного оркестру в чотирьох частинах, «Французькими імпресіями» для камерного оркестру, фіналом ораторії «І нарекоша ім’я Київ» на тексти літописів для солістів, хору, струнних, перкусії, органа та арфи.

«Ювілейний концерт з нагоди 85-річчя Лесі Дичко став яскравим свідченням безмежної творчої сили української композиторки. Її музика, пронизана глибокими емоціями та вишуканою красою, полонила серця слухачів. Концерт став справжнім святом української музики, що ще раз підтвердив вагомий внесок композиторки у розвиток національної культури», - підкреслили у МКСК.

Читайте також: Харківська опера підготувала першу прем’єру воєнного часу «Драконячі пісні»

Як повідомляв Укрінформ, Національний український народний хор імені Григорія Верьовки спільно з реп-виконавцем та військовослужбовцем Yarmak та учасницею «Євробачення-2024» Jerry Heil представить концертну програму 27 жовтня у Національному палаці мистецтв «Україна».

Фото: Георгій Лук’янчук