На Одеській кіностудії проходить Halloween festival

Фото

На території Одеської кіностудії 26 та 27 жовтня проходить благодійний «Halloween festival». Зібрані на заході кошти спрямують на допомогу ЗСУ та підтримку дітей з особливими потребами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Це вже шостий «Halloween festival», який проходить в Одесі. Через війну фестиваль не проводився кілька років.

На території Одеської кіностудії 26 та 27 жовтня проходить благодійний «Halloween festival» / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

«Ми відроджуємо легендарний «Halloween festival», який кілька років «був на паузі». Відреставрували старі декорації, виготовили нові та зібрали це на Одеській кіностудії, запросили кращих одеських артистів та облаштували безліч локацій, фуд-кортів та гральних зон. Це наймасштабніший Хелоуін-фест в Україні», - розповіла співорганізаторка заходу, голова БФ «Тримай» Юлія Федорова.

Вона додала, що фестиваль - благодійний, зібрані на заході кошти волонтери скерують на допомогу ЗСУ, а також дітей з особливими потребами.

Читайте також: На кінофестивалі «Молодість» відбудеться п’ять українських прем’єр

Одна з локацій фестивалю – галявина жахів. Тут представлена композиція з ляльок «Любов під час війни». Її автор – одеський режисер Сергій Коняхін. Чоловік вже багато років має хобі створювати фантастичні боді-хорорні композиції з фрагментів ляльок.

«Мої ляльки відповідають хелловінській тематиці, тут представлені близько 150 з моєї колекції. Це не банальні гарбузи, це щось незвичне. Діти у захваті від моїх ляльок, фотографуються з ними», - розказав Коняхін.

Як повідомляв Укрінформ, на благодійному забігу у Львові зібрали ₴2 мільйона на морські дрони для розвідників.