У Туреччині започаткували проєкт, що знайомить іноземців з українською кухнею

Українська спілка в турецькому місті Аланія започаткувала гастрономічний проєкт «Український борщик в турецькому горщику», метою якого є ознайомлення іноземців із традиційними та сучасними стравами української кухні.

Про це асоціація солідарності «Українська Аланія» повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці, подробиці повідомили Укрінформу.

«На честь Масного тижня наша асоціація запускає смачний проєкт «Український борщик у турецькому горщику», який познайомить іноземців з традиційною українською кухнею, а також із сучасними стравами. Тут ви знайдете смачні та корисні рецепти, кулінарні поради, цікаві факти, незвичні приготування українських страв з турецьких продуктів», – ідеться у повідомленні.

Ініціаторки проєкту розповіли Укрінформу, що рецепти страв та секрети їхнього приготування публікуватимуть на сторінці асоціації у текстовому та відеоформатах, українською та турецькою мовами.

«До кожного рецепта публікуватимемо історію цієї страви, розповідатимемо про символізм та розкриватимемо секрети приготування. Кожної неділі з'являтимуться нові рецепти та поради. Це буде така собі гастрономічна скарбничка з безліччю апетитних страв, які будь-хто зможе приготувати в Туреччині (чи в інших країнах) з місцевих продуктів», – розповіли членкині асоціації солідарності «Українська Аланія».

Також вони запрошують всіх охочих доєднатися до святкування Масниці в Аланії, яке відбудеться в Daniel's Cuisine о 14.00 в суботу, 13 березня.

Нагадаємо, у столиці Чехії українське подружжя збирається відкрити ресторан «Борщарня», де готуватимуть справжній червоний борщ і розказуватимуть відвідувачам, що це українська страва.