На виборах до міськради Нью-Йорка перемогла емігрантка з України

Відео

Народжена в Україні представниця Республіканської партії Інна Верніков впевнено пройшла до міської ради Нью-Йорка – у Брукліні, на дільниці, що охоплює Брайтон Біч, який густозаселений вихідцями з колишнього Радянського Союзу.

Про це розповідає Голос Америки, передає Укрінформ.

Інна Верніков успішна нью-йоркська адвокатка. Народжена у Чернівцях вона у 12-річному віці разом з родиною емігрувала до сполучених штатів. Каже. Стати адвокатом хотіла ледь не з малечку.

«Кожного разу, коли я бачила якусь несправедливість, у мене виникало відчуття, що я маю це виправити та в багатьох випадках мені це вдавалося. Головне – це діяти», – розповіла вона.

Після восьми років активної юридичної практики у міграційному та сімейному праві 37-річна мешканка Брукліну вирішила спробувати себе у місцевій політиці. Робота депутатів міської ради Нью-Йорка оплачується, однак гроші порівняно невеликі, але для Інни це не головне.

«Якщо я виграю, я маю припинити свою юридичну практику, чесно кажучи з точки зору розвитку кар’єри та оплати депутатство не є для мене значним підвищенням, але для мене це не так важливо, адже моя мета – зміни, які я можу запровадити для міста і які, на мою думку, є абсолютно необхідними. Я роблю це, бо я люблю цю країну. І вдячна за те, що вона дає нам. Також мене як емігрантку турбує те, що відбувається з країною», – сказала вона.

Інна Верніков – республіканка. На минулих президентських виборах голосувала за Дональда Трампа. Вона підтримує його політику як на національному, так і на міжнародному рівнях. Загалом місто Нью-Йорк вважається оплотом демократів, однак на дільниці, де живе жінка. 48 дільниця, на якій балотується  Інна Верніков, нараховує 180 тисяч виборців. Більшість з них доволі консервативні. На минулих президентських виборах 63% проголосували за Дональда Трампа.

«Велика частина дільниці – це євреї, які виїхали з Радянського Союзу. Такі як я. Які втекли від того, що ми зараз бачимо у США – у Нью-Йорку та у «синіх» штатах. Вони відчувають, що країна рухається у лівому напрямку, і сильно налаштовані проти цього», – розповіла Інна Верніков.

Республіканський осередок у Брукліні, який підтримує кандидатуру Інна Верніков, очолює Тед Гхорра. За його словами, хоча Нью-Йорк вважається так званим «синім» містом, тобто містом, де при владі демократи, симпатії виборців нестабільні. В історії Нью-Йорка вже були випадки, коли мерами були республіканці, зокрема Джуліані та Блумберг.  

«Цифри проти нас, однак вони змушують нас працювати ще сильніше, роками республіканці та помірковані політики очолювали місто до того, як вісім років тому змінилася влада. Але маятник історії іде спочатку в одну сторону, а потім – в іншу. Тому я вірю в нашу перемогу», – сказав він.

У Сполучених Штатах перемога у виборчій кампанії дуже залежить від команди волонтерів, які допомагають кандидату. Вони залучені на кожному етапі – починаючи від агітації на вулиці, закінчуючи підрахунком голосів. Оскільки це перша кампанія для Інна Верніков, команду помічників довелося набирати з нуля. Проте результатом вона задоволена.

Інна Верніков обіцяє у разі перемоги боротися за збільшення фінансування поліції, хоче також підвищити бюджет санітарно-очисних служб міста. Каже, відчуває і підтримку людей, які, з-поміж іншого, проявляється та у вигляді грошових пожертв.

«Я вже зібрала максимум, який дозволяється виборчими правилами, я не можу витратити більше ніж 190 тисяч доларів, а я вже зібрала на 20 тисяч більше», – повідомила вона.

Поки що Інна не озвучує свої далекоглядні політичні плани на майбутнє. «Моя мета наразі – це досягнути справжніх змін, яких потребують мешканці Нью-Йорка. Допомогти їм, а далі побачимо, як воно піде», – сказала вона.

Нагадаємо, у США у штаті Колорадо в лавах поліції служить уродженка українського міста Славутич Ольга Орлова, яка планувала служити в новій українській поліції, однак доля змінила її плани.