Посол України обговорив можливість викладання української мови у Вільнюському університеті

Посол України у Литві Володимир Яценківський під час зустрічі з деканом філологічного факультету Вільнюського університету, професором І. Шешкаускєнє обговорив питання щодо можливих шляхів впровадження викладання української мови на згаданому факультеті вишу.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України у Литовській Республіці.

У зустрічі, що відбулася у приміщенні аудиторії імені Тараса Шевченка (відкритої у 2006 році), взяли також участь доценти філологічного факультету ВУ Павло Лаврінець та Олена Коніцкая.

Крім того, під час зустрічі співрозмовники обговорили перспективи можливої співпраці між факультетами філології найстарішого у Центральній Європі (заснований у 1579 році) Вільнюського університету та вищими навчальними закладами України, зокрема, шляхом обмінів делегаціями вчителів, реалізації різноманітних двосторонніх проєктів, проведенні семінарів (у тому числі у форматі онлайн) задля поглиблення та розширення професійного досвіду.  

Нагадаємо, у Литві голови українських громадських об‘єднань та активу українських громад Вільнюса, Клайпеди, Каунаса, Шяуляя та Вісагінаса взяли участь у щорічному засіданні Громадської ради у Посольстві України в Литовській Республіці.

Фото: Посольство України в Литві