У Будапешті провели літургію-молитву за Україну

У церкві Святого Михайла м. Будапешт у День Гідності та Свободи пройшла літургія-молитва за Україну та за всіх борців за її незалежність, свободу та європейське демократичне майбутнє. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Посольства України в Угорщині.

«До присутніх на заході звернулася Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп, яка нагадала, що гідність та свобода є основоположними цінностями для кожного українця, за які наші громадяни у листопаді 2013 року вийшли на Майдан, відстоюючи право нашої держави залишалася частиною вільної, демократичної Європи», – повідомили у дипустанові.

Посол нагадала, що український народ і сьогодні продовжує боротьбу за свій демократичний європейський вибір, протидіючи російській агресії на сході України.

«Непоп підкреслила, що в умовах підвищеної російської військової присутності вздовж українських кордонів та на тимчасово окупованих територіях України, а також зростання загрози широкомасштабного російського нападу на Україну для нас надзвичайно важливою є підтримка українців за кордоном, – ідеться в повідомленні.

Також посол окремо подякувала Товариству української культури Угорщини, Українському культурному об'єднанню області Чонград та Українській Асоціації "Єдність", які у спільній заяві підтримали Україну, коли РФ нарощувала свою присутність біля України навесні цього року, а також в окремій заяві закликали надати Україні ПДЧ і підтримати її євроатлантичну інтеграцію,  що є важливим для зміцнення обороноздатності нашої країни.

У посольстві додали, що Непоп закликала і надалі підтримувати Україну мобілізуючи міжнародну спільноту на протидію російській агресії та запобігання її ескалації.

Нагадаємо, Товариство української культури в Угорщині та Самоврядування українців Ніредьгази організували першу національну прощу українців Угорщини до Маріяповч.

Фото: Посольство України в Угорщині