У Японії відбувся майстер-клас української кухні
У японському місті Іґа у префектурі Міє відбувся майстер-клас української кухні, який провела жінка, що евакуювалася з України через російське воєнне вторгнення.
Як передає Укрінформ, про це повідомила всесвітня служба японської громадської медіаорганізації NHK – NHK World-Japan.
Еріка Асаї з міста Іґа жила у Києві зі своїм чоловіком-українцем та доньками двох та чотирьох років, але разом з дітьми евакуювалася до рідного міста.
За таких обставин пані Асаї організувала майстер-клас української кухні, сподіваючись, що більше людей зацікавляться Україною. У заході взяли участь 16 учасників, вони готували традиційні українські страви, такі як борщ і деруни.
Частину коштів, зібраних із майстер-класу, буде передано посольству України.
«Я була дуже рада почути від усіх, що було смачно. Я хочу, щоб мирне життя якнайшвидше повернулося», – сказала пані Асаї.
Нагадаємо, у місті Саяма префектури Сайтама на підтримку українського народу відбувся благодійний концерт, на якому виступила пара артистів балету, що евакуювалися з України до Японії.
З початку російського вторгнення в Україну влада Японії дозволила в’їзд 800 евакуйованим українським біженцям.
24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.