У Стамбулі презентували підручник з української мови для турецькомовних студентів

Фото

У Стамбулі відбулася презентація підручника «Українська мова для турецькомовних студентів. Базовий рівень», авторами якого є викладачі відділення україністики Стамбульського університету.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Генконсульство України в Стамбулі, де відбулася презентація підручника.

«Цей підручник, безперечно, допоможе всім турецькомовним студентам, які зацікавлені у вивченні української мови, оскільки він враховує особливості наших мов… У перспективі підручник допоможе підготовці студентів, які в майбутньому стануть спеціалістами, які працюватимуть у різних сферах українсько-турецького співробітництва», - висловив переконання генконсул Роман Недільський.

До презентації в онлайн-режимі доєдналися рецензенти з України, зокрема завідувачка кафедри українознавства і лінгводидактики ХНПУ імені Г.Сковороди Олена Маленко, завідувачка кафедри української мови та методики її навчання ТНПУ імені В.Гнатюка Ольга Петришина, доцентка кафедри мовної підготовки Навчально-наукового інституту міжнародної освіти ХНУ імені В.Каразіна Ірина Кушнір та почесні гості.

Читайте також: Маряна Барчук-Галик, викладачка відділення україністики Стамбульського університету

Дружина генконсула Людмила Недільська наголосила на цінності наукових досліджень мови, які є ознакою зміцнення української державності. Всі учасники презентації зійшлися в думці, що вихід цього посібника - це дуже гарний початок, який може стати основою для майбутніх посібників з вивчення української мови вже вищого рівня.

Авторками підручника є викладачі відділення україністики Стамбульського університету Мар'яна Барчук-Галик, Алла Дудка, Олена Фурат і Тетяна Фецан-Баштепе.

Нагадаємо, 30 червня цього року у Стамбульському університеті відбувся перший випуск студентів відділення україністики.

Фото: Генеральне консульство України в Стамбулі / Фейсбук