У Стамбулі відкрилася виставка українських художників «Збереження пам’яті»

Фото

У Стамбулі 3 листопада відкрилася виставка українських художників «Збереження пам’яті», яка вперше проходить у рамках паралельної програми 17-ї Стамбульської бієнале. 

Українців з діаспори, вимушених переселенців, гостей міста та всіх охочих запрошують відвідати виставку, яка діятиме до 20 листопада, повідомляє Укрінформ з посиланням на Генеральне консульство України в Стамбулі.

«Важливо пам’ятати нашу історію і, особливо, нашу спільну історію з турецьким народом, з яким ми дуже тісно пов’язані. Ми завжди пам’ятатимемо, яку допомогу Президент Туреччини, турецька влада і турецький народ надають нашій державі. І особливо ми відчуваємо підтримку від Президента Туреччини пана Реджепа Таїпа Ердогана у ці дні, зокрема у «зерновій ініціативі», у питанні проходу українських суден із зерном», – підкреслив на відкритті виставки генконсул Роман Недільський.

Мер району Бейолу Гайдар Алі Йилдиз зазначив, що найбільшим бажанням зараз є те, щоб українці й Україна найшвидше повернулися до мирного життя, привітав українських митців із проведенням виставки та участю у Стамбульській бієнале. 

«Збереження Пам’яті» – це виставка унікальних робіт, створених шістьма українськими художниками (Андрій Блудов, Денис Струк, Петро Сметана, Сергій Савченка, Василь Савченка, Юрій Савтер) в Стамбулі в рамках проєкту Istanbul Artist Residency протягом 2019-2021 років. Виставку організовано кураторкою Istanbul Artist Residency Поліною Сьомочкіною у партнерстві з муніципалітетом Бейоглу та Генеральним консульством України в Стамбулі.

Виставка проходить в галереї Beyoğlu Belediyesi за адресою: Şahkulu Mah. Meşrutiyet Cad. No:121.

Нагадаємо, книга про цікаві турецькі професії «Я працюю між Європою і Азією» української письменниці Катерини Загородньої перемогла в Шостому літературному Всеукраїнському конкурсі імені Леся Мартиновича у номінації «Книга.Проза.Публіцистика».

Фото: Генеральне консульство України в Стамбулі / Фейсбук