Українці з чотирьох країн здійснили паломництво до Марії-Повч в Угорщині

Фото

Українці з Угорщини, Словаччини, Румунії та України вперше здійснили Всеукраїнську прощу до Маріяповчанської чудотворної ікони Божої Матері в Угорщині, яку очолив голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Степан Сус.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Пасторально-міграційний відділ УГКЦ.

«У 500-й день війни в Україні ми молимось біля ікони Богородиці за увесь український народ, а також за угорський, словацький і румунський народи. Молимось, щоби та, яка завжди спішить на допомогу усім, прийшла до нас, потішила і розрадила, допомогла, щоби в Україні швидше закінчилась війна, щоби відчували Її підтримку і захист ті, які пройшли через справжнє пекло тут, на землі», – зазначив владика Степан Сус під час проповіді на Архиєрейській Літургії перед чудотворною іконою Матері Божої.

Владика Степан закликав усіх паломників молитись з відкритим серцем, усвідомлюючи, що це проща і молитва за увесь український народ.

Єпископ також подякував главі Угорської греко-католицької церкви Фюлепу Кочишу від імені Глави Української греко-католицької церкви Блаженнішого Святослава за організацію паломництва і за запрошення до такої молитви.

Своєю чергою Глава Угорської греко-католицької Церкви Фюлеп Кочиш подякував за вітання і наголосив, що Угорську й Українську греко-католицькі Церкви об’єднує віра, обряд і Богородиця.

У Літургії біля Маріяповчанської чудотворної ікони Божої Матері взяли участь священники УГКЦ з Румунії, Словаччини, Угорщини й України. Супроводжував молитву хор «Відлуння» з Дрогобича.

Марія-Повч – невелике містечко на території нинішньої Угорщини, в минулому село Карпатської Русі, один із найвідоміших паломницьких центрів Європи. Тут, у греко-католицькому василіянському монастирі св. Михаїла, зберігається чудотворна ікона Матері Божої Повчанської.

Нагадаємо, Апостольський екзарх для українців греко-католиків у Німеччині та країнах Скандинавії, владика УГКЦ Богдан Дзюрах очолив прощу до блаженної Едіґни, онуки київського князя Ярослава Мудрого, останки якої спочивають у м. Пух, що в Баварії.

Фото: ПМВ УГКЦ / Фейсбук