Голова Союзу українців Румунії зустрівся з українською громадою в повіті Галац

Голова Союзу українців Румунії Микола-Мирослав Петрецький під час робочого візиту до Галацької філії СУР обговорив повсякденне життя, завдання та виклики української громади в повіті Галац.

Як передає Укрінформ, про це пан Петрецький повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

За його словами, на порядку денному також були питання підтримки культурних та громадських ініціатив, спрямованих на забезпечення розвитку та процвітання етнічних українців у повіті, а також інтеграції в румунську систему освіти українських учнів-біженців, які знайшли прихисток у повіті Галац.

«Під час зустрічі я мав змістовний діалог з головою Галацької філії Союзу українців Румунії Іляною Леон та двома представницями українських дітей-біженців у повіті Галац – Олександрою Шмиголь та Ольгою Чернієнко, аби краще зрозуміти виклики, з якими стикаються ці молоді люди в процесі інтеграції в румунське суспільство та румунську систему освіти, а також разом визначити шляхи розв'язання їхніх нагальних проблем», – написав Микола-Мирослав Петрецький.

Голова СУР підкреслив важливість взаємної підтримки у забезпеченні якнайшвидшої та найефективнішої адаптації та інтеграції українських учнів-біженців у повіті Галац в румунську систему освіти, а також підтвердив свою готовність підтримати українських біженців у всіх їхніх зусиллях з соціальної та освітньої інтеграції.

На зустрічах також були присутні голова Бухарестської філії СУР Михайло Трайста, секретар Ради СУР Тереза Шендрою, старший радник СУР Костел Іліє, адміністраторка СУР Корнелія Партеніє та молодший помічник менеджера Фабіан Поповіч.

Нагадаємо, раніше Микола-Мирослав Петрецький здійснив робочу поїздку до Тулчанського повіту, щоб визначити та обговорити, в тому числі з представниками місцевої влади, різні аспекти та проблеми, з якими стикається українська громада в цій частині Румунії. 

Фото: Nicolae-Miroslav Petrețchi / Фейсбук