У турецькому Текірдагу відкрили Почесне консульство України

Фото

У турецькій провінції Текірдаг, що на північному заході країни,  офіційно відкрили Почесне консульство України.

Про це повідомляє власкор Укрінформу. 

«Сьогодні для всіх нас важливий день, оскільки сталася подія, на яку ми чекали доволі довго. Відкриття почесного консульства в Текірдагу сприятиме поглибленню співпраці, це наш спільний успіх», – сказав після церемонії підписання угоди та вручення агреману почесному консулу Надзвичайний та Повноважний посол України в Туреччині Василь Боднар. 

Почесним консулом України в провінції Текірдаг став турецький бізнесмен азербайджанського походження, активіст та друг України Біляль Ахмадов.

«Це знакова подія для мене особисто. У провінції Текірдаг є три порти і я вірю, що це зокрема діяльність у цьому напрямку, як і в інших, принесе особливу користь Україні», – сказав він після церемонії. 

Відкриття почесного консульства України в провінції Текірдаг відвідав губернатор провінції Азіз Йилдирим.

У турецькому Текірдагу відкрили почесне консульство України / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

«З огляду на успіх України у сфері сільського господарства, відкриття почесного консульства в Текірдагу відкриває широкі перспективи. Маю надію, що в найближчому майбутньому війна завершиться та настане мир. Текірдаг і регіон Тракія загалом відомі сільським господарством, що дає як можливості для співпраці в цій сфері, так і пошук нових перспективи співробітництва в інших сферах, зокрема у торгівлі, сферах культури, туризму, мистецтва та інших», – сказав губернатор провінції Текірдаг.

Генеральний консул України в Стамбулі Роман Недільський привітав Біляля Ахмедова з офіційним відкриттям почесного консульства, вручив йому агреман на виконання консульських функцій та вишиванку.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2021 року Почесне консульство України було відкрите в турецькій провінції Кютахія, що на заході Туреччини, яке охоплює також провінції Афйонкарахісар та Ескішехір.

Як вказано на сайті МЗС України, почесні консульства України в Туреччині діють також у провінціях Бурса, Даламан і Чанаккале.

Фото: Ольга Будник