СКУ привітав із Днем Збройних Сил України та святом Миколая

Світовий конгрес українців (СКУ) привітав із Днем Збройних Сил України та Днем Святого Миколая, що вперше відзначаються в один день – 6 грудня.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сторінку СКУ у Фейсбуці.

«Сьогодні Україна вперше відзначає День святого Миколая та День збройних сил в один день. Об'єднання цих дат символічно вказує на зв'язок між теплом і щедрістю святого та захистом і самопожертвою наших героїв. Ми дякуємо Збройним Силам України не лише сьогодні, а й щодня», - наголошується у повідомленні.

В СКУ зазначили, що за ЗСУ стоять мільйони життів, тихі ранки українських дітей і свято Миколая. «Спільне святкування об'єднує нас у вдячності та підтримці для тих, хто служить на фронті, залишаючи свої родини вдома. Не зважаючи ні на що продовжуємо вірити в дива та продовжуємо підтримувати наших захисників», - додали в організації.

Читайте також: Сьогодні тільки одне побажання - перемогти: Зеленський привітав воїнів із Днем ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 6 грудня, українці відзначають День Збройних сил України. Верховна Рада ухвалила закон «Про Збройні сили України», «Про оборону України» 6 грудня 1991 року, а 13-го грудня – Концепцію оборони і будівництва Збройних сил України, які визначили основні принципи та напрями розбудови українського війська.

Також сьогодні в Україні вперше святкують день Святого Миколая за новоюліанським календарем.