Діаспора обговорила підтримку України з міністром оборони Австралії

Віцепрем'єр-міністр і міністр оборони Австралії Річард Марлз під час зустрічі з представниками української громади в місті Джилонг підтвердив незмінну підтримку України з боку Австралії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Союз українських організацій Австралії (Australian Federation of Ukrainian Organisations).

Зауважується, що Річард Марлз був помітно зворушений, коли читав послання з прапора, підписаного військовослужбовцями Збройних сил України.  

Віцепрем'єр-міністр розповів громаді про роль бронемашин Bushmasters та висловив своє захоплення відданістю українських призовників у Великій Британії, які беруть участь в операції Kudu – програмі Збройних сил Австралії з підготовки добровольців української армії.

Уряд Австралії нещодавно оголосив про розширення цієї ініціативи на 186 мільйонів доларів, що дозволить відрядити додатково 20 військовослужбовців до навчальної місії під керівництвом Великої Британії наступного року.

Бійці Збройних сил Австралії, які збираються вирушити до Великої Британії для участі в останньому раунді тренувань, приєдналися до зустрічі через Zoom і сказали, що для них було «честю допомагати в навчальній програмі».

Річардом Марлз також підписав безпілотник, який буде відправлений в рамках кампанії Союзу українських організацій Австралії (СУОА) «Захистимо Україну» на фронт, щоб допомогти врятувати життя.

Співголова Союзу українських організацій Австралії (СУОА) Стефан Романів порушив питання про можливість надання Урядом України високотехнологічних канадських розвідувальних безпілотників для прикордонного контролю.  

Зустріч, в якій взяли участь 150 членів громади, була організована СУОА та Союзом українців Вікторії і включала дискусію між віцепрем'єр-міністром та Послом України в Австралії Василем Мирошниченком, яку модерував відомий українсько-австралійський академік, письменник та бізнес-консультант доктор Майкл Лаврівський.

Нагадаємо, раніше співголова СУОА Стефан Романів після свого візиту у складі делегації Світового конгресу українців (СКУ) до України закликав Австралію не забувати про охоплену війною країну та продовжувати надавати військову підтримку.

Фото: Australian Federation of Ukrainian Organisations / Фейсбук