Представниця Президента у Криму обговорила питання комунікації з діаспорою з послом Мар'яною Бецою

Представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева провела зустріч з новопризначеним послом з особливих доручень МЗС з питань світового українства Мар'яною Бецою, під час якої було обговорено важливі питання, пов’язані з підтримкою комунікацій із закордонними українцями.

Як передає Укрінформ, про це Таміла Ташева повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Вона наголосила, що для України особливо важливо приділяти увагу комунікації з українськими діаспорами та громадянами, які вимушено перебувають за кордоном після повномасштабного вторгнення.

«Дуже багато наших громадян вимушено покинули й тимчасово окуповані території, зокрема Криму, серед них багато представників корінного кримськотатарського народу», – зауважила Ташева.

За її словами, під час зустрічі було обговорено важливу роботу в економічному, культурному та соціальному напрямках. Саме їх ефективна реалізація може сприяти поверненню українців в рідні населені пункти після деокупації та перемоги України.

Також Ташева поділилася напрацюваннями Представництва в рамках реінтеграційних заходів.

«Проговорили подальшу співпрацю в цих та інших сферах, можливі проєкти які можемо спільно ініціювати вже у новому 2024 році», – написала вона.

Представник Президента України в АР Крим подякувала за важливу та ефективну зустріч, майбутню роботу, яка обов’язково зробить свій внесок у розвиток України.

Нагадаємо, Мар’яну Бецу призначили послом з особливих доручень Міністерства закордонних справ України з питань світового українства у листопаді 2023 року.

Зустріч з послом Бецою вже провела місія Світового конгресу українців (СКУ) в Україні. Сторони обговорили стратегію взаємодії, підсилення праці українських громад у світі, протидію асиміляції та виклики повʼязані з російським впливом на українських вимушених переселенців. 

Фото: Таміла Ташева / Фейсбук