У Будапешті провели конференцію про вимушену міграцію українських жінок

Фото

У Будапешті 10-12 травня відбулася конференція «Вимушена міграція української жінки: тенденції та перспективи», організована головою Світової федерації українських жіночих організацій (СФУЖО) Ярославою Хортяні за підтримки посольства України в Угорщині.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці посольства.

За повідомленням, у рамках панельних дискусій: «Збереження національної ідентичності українок – вимушених переселенок через інтеграцію в українську громаду та сприяння їхній реінтеграції» та «Можливості та механізми підтримки українок – вимушених переселенок: захист прав, соціальна допомога та протидія насильству» були обговорені найбільш актуальні виклики та шляхи розв'язання проблем, які постають перед українками – вимушеними переселенками в умовах війни.

На конференції з вітальним словом виступив мер м.Будапешт Гергей Корачонь і тимчасовий повірений й у справах України в Угорщині Іштван Балог.

У роботі конференції взяли участь Мар’яна Беца, посол з особливих доручень МЗС України з питань світового українства та Галина Жуковська, старша референтка Апарату Урядової уповноваженої з питань гендерної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Учасників Європейської Конференції СФУЖО дистанційно привітав Дмитро Лубінець, Уповноважений ВРУ з прав людини.

Посольство подякувало СФУЖО та його голові Ярославі Хортяні за організацію такого важливого заходу, а всім присутнім – за участь.

Нагадаємо, СФУЖО оголосила прийом заявок на здобуття стипендії імені  відомої діячки української діаспори Анни Кісіль за вивчення української мови.

Фото: Embassy of Ukraine in Hungary / Фейсбук