В Анкарі відбудеться показ фільму «Захар Беркут»

У турецькій столиці відбудеться показ екранізація історичної повісті «Захар Беркут» Івана Франка - однойменного художнього фільму режисерів Ахтема Сеїтаблаєва та Джона Вінна.

Показ буде проведено в межах програми Днів української культури в Анкарі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ця екранізація однойменної історичної повісті «Захар Беркут» Івана Франка, яка вийшла на великі екрани у 2019 році, нагадає як про силу духу та єдність українців у протидії ворогові, так і про красу Карпатських гір.  Гасло фільму – «У свободі моя сутність». Запрошуємо до перегляду», – зауважили в Українській спілці в Анкарі.

Фільм демонструватиметься українською із субтитрами англійською мовою.

«Запрошуємо всіх охочих здійснити цими вихідними віртуальну подорож в Україну, аби спільно зануритися в нашу історію, культуру, традиції, мистецтво; почути митців, які нині боронять нашу землю», – наголосили в Українській спілці в Анкарі.

Дні української культури в Анкарі стартують ввечері 1 червня відкриттям виставки львівської художниці Ольги Довгань-Левицької «Ритуали і квіти», на якій буде представлено серію картин-оберегів, наповнених символами із культур України та Анатолії, виконаних у стилі naive art.

Після відкриття виставки відбудеться показ фільму «Захар Беркут», початок у суботу о 19.00. 

Наступного дня глядачам представлять мультфільм «Микита Кожум'яка» та фільм «Культура vs війна». 

Як повідомляв Укрінформ, в Анкарі цими вихідними відбудуться Дні української культури.