Кримськотатарська громада в Туреччині відзначила свято «Тепреш»

Фото

У турецькому місті Ескішехір кримськотатарська громада у неділю відзначила свято зустрічі весни «Тепреш». 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на посольство України в Туреччині.

«Свято «Тепреш» символізує оновлення природи та настання нового сезону, а також відображає незламну віру в перемогу справедливості: «Впевнений, що сила справедливості переможе зло, яке вчиняють агресори та окупанти», – йшлося у зверненні Посла України Василя Боднара до учасників свята.

Дипломат також подякував владі та жителям Ескішехіру за допомогу громадянам України, предстванкам кримськотатарського народу, які знайшли тимчасовий притулок у місті, зокрема внаслідок широкомасштабної російської агресії проти України.

«Україна переможе, Крим стане вільним від окупантів, кримськотатарський народ вільно житиме на своїй історичній батьківщині і надалі розвивати свою національну культуру! Сподіваюся відзначити разом з вами «Тепреш» у звільненому Криму», – наголосив Василь Боднар.

Свято було організоване місцевою асоціацією кримськотатарської діаспори, на свято завітали представники влади, депутати парламенту Туреччини.

Перед учасникам свята також виступили кримськотатарські національні музичні колективи та митці, зокрема фольклорний ансамбль Київської громадської організації «Кримська родина».

Як повідомляв Укрінформ, у травні в турецькому місті Ескішехірі у межах заходів до 80-річчя депортації кримських татар відбулися багатотисячний хід і мітинг.

Фото: посольство України в Турецькій Республіці / Фейсбук