Делегація СКУ відвідає Берлін для адвокації інтересів України та залучення діаспори до відбудови

Делегація Світового конгресу українців (СКУ) на чолі з Павлом Ґродом наступного тижня здійснить офіційний візит до столиці Німеччини, під час якого відбудуться зустрічі на високому рівні та діалог з громадою. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Основними темами зустрічей будуть адвокація інтересів України, залучення української діаспори до відбудови України та підтримка тимчасових українських переселенців у Німеччині.

Під час візиту президент СКУ виступить в Міжнародній конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference) 11-12 червня. У заході також візьме участь Ярема Ковалів, очільник «Energize Ukraine»  – глобальної ініціативи СКУ, спрямованої на допомогу українській державі у відновленні енергетичної інфраструктури.   

У четвер, 13 червня, о 18:00 у Берліні відбудеться громадська зустріч з президентом СКУ за участі віцепрезидента СКУ в Західній Європі Володимира Когутяка та віцепрезидента Об’єднання українців Франції та голови Світової координаційної виховно-освітньої Ради СКУ Любові Любчик.

Адреса заходу: Hotel Continental – Weit.Blick, Archenholdstraße 25, 10315 Berlin.

У рамках візиту також заплановані зустрічі з німецькими урядовцями, дипломатами, головами, представниками проводів складових організацій СКУ в Німеччині, а також  проводами молодіжних організацій. Президент СКУ долучиться до Зборів Об’єднання українських організацій у Німеччині. 

Нагадаємо, Світовий конгрес українців на чолі з президентом СКУ Павлом Ґродом долучився до форуму «Роль інституцій діаспори у залученні інвестицій для відбудови України», що відбувся у Києві 29 травня за організації Торгово-промислової палати України.

Фото: Ольга Танасійчук