У Ризі пройшла акція «Закрийте українське небо – врятуйте українських дітей»

Фото, відео

У латвійській столиці в суботу пройшла акція «Закрийте українське небо – врятуйте українських дітей!», яка розпочалася біля Пам’ятника свободи, а закінчилася на майданчику навпроти посольства країни-агресора.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На акцію були запрошені сімʼї з дітьми, волонтери, просто активні небайдужі люди. Вони вишикувалися біля Пам’ятника Свободи з українськими, а також латвійськими прапорами. Діти прийшли зі своїми малюнками на тему Великої війни. Також були плакати з лозунгами і роздруківки зі світлинами та іменами українських дітей, які загинули внаслідок російської агресії.

У Ризі пройшла акція «Закрийте українське небо - врятуйте українських дітей» / Фото: Олег Кудрін, Укрінформ

Українська співачка та бандуристка Дарина Лелеко, яка зараз мешкає з двома дітьми в Латвії, заспівала «Пливе кача». Після чого хвилиною мовчання були вшановані жертви війни.

Далі присутні пройшли ходою до «пікетного майданчика» навпроти посольства Росії в Ризі. Тут були викладені плюшеві іграшки, вкриті червоними плямами. Присутні 10 хвилин скандували «Росія – терорист», деякі жінки при цьому плакали. 

Тут же, під час мітингу, були оголошені прохання до партнерів України надати, якнайшвидше та якнайбільше, засоби ППО, що допомогло б захистити українські сім’ї, дітей.

Акція «Закрийте українське небо - врятуйте українських дітей!» закінчилася виконанням українського гімну. Після чого були поставлені кошики з кольоровою крейдою, діти робили малюнки, на вуличній плитці, і в нагороду за творчість вони отримали смаколики.

Як повідомлялося, 1 червня в Українському домі в Латвії для українських родин і маленьких українців був проведений святковий захід з нагоди Міжнародного дня захисту прав дітей. 

Відео: Олег Кудрін