Українська письменниця, яка пише книги про Туреччину, поділилася досвідом з майбутніми журналістами

Українська письменниця, що живе та працює в Анкарі, провела тренінг на кафедрі журналістики «Львівської політехніки», у ході якого розповіла про свою журналістську та письменницьку діяльність, досвід залучення грантової підтримки, співпраці з дипломатичними установами та громадськими організаціями.

Захід відбувся в межах Міжнародної літньої школи молодих журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ще не так давно я сама була студенткою та випускницею ВНЗ і самотужки набувала досвіду, шукала себе в різних сферах – від політики до журналістки та викладацтва та письменництва. По яких світах мене не носило... У 2016-му переїхала до Туреччини, а у 2021 році почала свою письменницьку діяльність. З того часу світ побачили дві мої книги українською під враженням від життя в Туреччині: «Я працюю між Європою і Азією» та «У чужому морі: 5 історій жінок, які переїхали до Туреччини. Обидві книги антропологічні, в них йдеться про різні аспекти життя турецького суспільства через призму роботи та еміграції», – розповіла в коментарі агентству письменниця Катерина Загородня. 

Участь в тренінгу взяли учні шкіл, які планують стати журналістами, студенти спеціальності «Журналістика», молоді журналісти зі всієї України. 

«Ми говорили про практичні речі – як знайти своє покликання, як реалізувати задуми й конкретні проєкти. Наприклад, як отримати грантову підтримку для реалізації проєктів за кордоном, про співпрацю з дипломатичними установами, громадськими організаціями в Туреччині, ЗМІ в Україні, а також про пошук контенту, який буде цікавим українському читачеві. Окремо говорили про письменництво, зокрема про те, що надихнуло мене до написання двох книги. А також про нюанси книговидавництва, реалізації книг та результати такої діяльності», – розповіла Катерина Загородня.

Вона має більш ніж 15-річний досвід роботи в журналістиці, з 2017 року працювала над розвитком першого українського діаспорянського медіа в Туреччині, започаткованому Українською спілкою в Анкарі.

Міжнародна літня школа молодих журналістів, організована кафедрою журналістики НУ «Львівська політехніка», її робота триває онлайн до 13 червня.

Нагадаємо, у Стамбулі відбулася презентація другого доповненого видання казок народів України турецькою мовою «Ukrayna halk masalları».

Фото надане Катериною Загородньою