СКУ закликав залучити українську діаспору до повоєнного відновлення України

Світовий конгрес українців (СКУ) за підсумками цьогорічної конференції Ukraine Recovery Conference у Берліні закликав Україну залучити глобальну українську діаспору до усіх процесів з відбудови та повоєнного відновлення країни. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

У конгресі наголосили, що потенціал, ресурси, досвід та знання глобальної української спільноти є критично важливими для ефективної реконструкції України після перемоги.

«СКУ був дуже радий взяти участь у конференції у Берліні разом з міжнародними лідерами, організаціями та іншими впливовими особами. Як глобальна українська спільнота, ми будемо підтримувати Україну та її народ в усі можливі способи на їхньому шляху до перемоги над російськими окупантами і у процесі повоєнної відбудови нашої Батьківщини. Ми маємо намір бути надійним і міцним партнером української влади, щоб наблизити Україну до кращих міжнародних стандартів і практик», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Він зауважив, що СКУ є відданим розвиткові та підтримці глобальної української громади. Йдеться про освіту, церкву, професійні асоціації, культуру та бізнесові зв’язки. А сильна й об’єднана українська діаспора є запорукою будівництва сильної та стійкої нації вдома.

«Ми дякуємо нашим партнерам в Україні та серед міжнародної спільноти і закликаємо усіх українців та друзів України підтримати проєкти СКУ, зокрема проєкт Energize Ukraine, щоб ми могли допомогти Україні відбудувати її енергетику настільки швидко, наскільки це можливо. Ми також будемо готові підтримати відбудову України ще більше, коли вона здобуде перемогу», – сказав Ґрод.

Нагадаємо, делегація Світового конгресу українців на чолі з Павлом Ґродом здійснила офіційний візит до столиці Німеччини. Основні теми зустрічей –  адвокація інтересів України, залучення української діаспори до відбудови України та підтримка тимчасових українських переселенців у Німеччині.

Під час виступу на панелі «Сильніше разом: посилення життєстійкості та соціальної інклюзії» у рамках конференції Ukraine Recovery Conference у Берліні президент СКУ заявив, що ресурси світового українства можуть мати значний вплив на швидку повоєнну відбудову України.

Фото: СКУ