У Гельсінкі провели адвокаційний саміт «Nordic Ukraine»

Фото

У Гельсінкі відбувся адвокаційний саміт «Nordic Ukraine», проведений Товариством українців  Фінляндії (ТУФ) та Nordic Ukraine Forum зі Швеції за підтримки Фонду Конрада Аденауера.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті ТУФ.

«Адвокаційний саміт спрямований на підтримку цілей Спільної заяви Стокгольмського саміту країн Північної Європи та України у травні 2024 року та Мирного плану з 10 пунктів, ухваленого у жовтні 2022 року. Ми твердо переконані, що громадські організації відіграють вирішальну роль у наданні «негайної та довгострокової підтримки Україні», що є «критично важливим для європейської, євроатлантичної та глобальної безпеки», – повідомили в організації.

Учасники саміту, які представляли громадські організації з України, країн Північної Європи та Балтії, взяли участь у чотирьох панельних дискусіях: «Перемога України: «Інтереси та роль Північних країн, «Підготовка до майбутньої російської агресії та її запобігання», «Стратегія виходу Росії з війни: Що НЕ є перемогою України?» та «Що таке адвокація і як її робити?».

Підсумкові висновки були трансформовані у спільну декларацію та підписані організаціями-учасниками.

«Декларація слугуватиме дорожньою картою для подальших зусиль з адвокації, забезпечуючи, щоб наш голос залишився сильним та єдиним на підтримку України», – зауважили в ТУФ.

Нагадаємо, у травні президент Фінляндії Александер Стубб провів зустріч з представниками Товариства українців у країні (ТУФ).

Фото: Oleksandr Shybinskyi