Український центр у Литві запросив на відзначення своєї другої річниці

Український центр у Литві та посольство України запросили українську громаду долучитися до святкування другої річниці відкриття цього центру.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Зауважимо, що Український центр у Вільнюсі діє у приміщенні Педагогічної академії Університету Вітовта Великого у Вільнюсі, розташованому на вулиці, що має ім’я Тараса Шевченка. Проте Університет Вітовта Великого базується в Каунасі. Тому урочисті заходи відбудуться у Ботанічному саду Університету Вітовта Великого (Ž. E. Žilibero g. 6, Kaunas). Дата і час: 29 червня о 12:00.

Почесна гостя свята – Перша леді Литовської Республіки Діана Наусєдєнє.

На відвідувачів святкового пікніка чекають: смачна українська їжа, жива музика та розваги, ігри та едукації для різних вікових категорій, прогулянка ботанічним садом, а також ярмарок організацій, на якому будуть представлені проєкти Українського центру та партнерські ініціативи.

«Давайте зберемося разом, щоб підтримати нашу культуру, спільноту та успіхи, яких ми досягли за останні два роки. Не пропустіть цю чудову можливість поспілкуватися, відсвяткувати та створити прекрасні спогади. Ми з нетерпінням чекаємо на вас у Ботанічному саду Університету Вітовта Великого у м.Каунасі», – запросили організатори.

Нагадаємо, Український центр у Вільнюсі для громадян, які були вимушені виїхати з України, відкрили у червні 2022 року. 

Фото: Ukrainos centras / Фейсбук