СКУ розпочав глобальну адвокаційну кампанію з підтримки України на шляху до НАТО

Світовий конгрес українців закликає всі українські громади, організації, українців та друзів України за кордоном долучатися до своєї безстрокової адвокаційної кампанії #UkraineInNATO.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Мета ініціативи СКУ – підтримати Україну та просувати отримання запрошення для України щодо вступу в НАТО під гаслом «Make NATO Stronger – Invite Ukraine».

За повідомленням, напередодні 75-го ювілейного Саміту НАТО, що відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня 2024 року, СКУ звертається до керівництва країн-членів НАТО з пропозицією підтримати вступ України до НАТО шляхом запрошення України до Альянсу. 

«Запрошення України до вступу в НАТО відповідає, в першу чергу, інтересам самого Альянсу, адже не лише зміцнить євроатлантичну безпеку, а й надішле   сигнал про єдність та рішучість союзників всім автократіям у світі. Це не лише найкраща інвестиція у посилення безпеки та військових можливостей Альянсу, але найбільш дієвий механізм, щоб перемогти й зупинити найжахливішу війну і гуманітарну катастрофу у Європі з часів Другої світової», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

У рамках кампанії СКУ «Make NATO Stronger – Invite Ukraine» заплановані заходи в усіх 32-х країнах-членах НАТО, а саме: зустрічі на високому рівні з впливовими політичними та громадськими лідерами,  потужні громадські акції у всіх країнах-членах Альянсу, спеціальні події як в урядових колах, так і в експертному середовищі.

«СКУ докладає максимум зусиль для того, щоб під час Саміту у Вашингтоні союзники продемонстрували лідерство та єдність, і Україна наблизилась до перспективи членства», – додали у конгресі. 

Нагадаємо, ініційовану Світовим конгресом українців Декларацію про всебічний, справедливий і сталий мир для України підписали близько 200 громадських організацій і політичних діячів на «Українському форумі», який проходив на полях Саміту миру у Швейцарії.