Вандали знову розмалювали «Український дім» у Варшаві

Невідомі вандали проти ночі, 28 червня, залишили на фасаді головного офісу Фонду «Український дім» трафаретні написи англійською «Увага! Президент – узурпатор» та «Стаття 103 Конституції України».

Про це повідомляє інтернет-портал для українців у Польщі «Наш Вибір», передає Укрінформ.

Голова фонду «Український дім» Мирослава Керик переконана, що такі написи цього дня не є випадковістю, оскільки 28 червня в Україні відзначають День Конституції.

«Напис англійською. Очевидно, вони хочуть ширше показати, що українці вимагають виборів президента. Це неправда, оскільки українське суспільство підтримує продовження повноважень президента, незалежно від їхніх політичних поглядів. Про це свідчать, зокрема, останні соціологічні дослідження. Проведення виборів під час війни було б неможливим і зараз держава не може забезпечити право голосу усім українським громадянам, зокрема тим, які знаходяться на окупованих теренах», – підкреслила Керик.

Читайте також: У Лісабоні здійснили акт вандалізму біля погруддя Тараса Шевченка

Українська активістка висловила впевненість, що поява цих написів на фасаді будинку є «спробою штучного розпалювання конфлікту серед українців та спробою дискредитувати Президента України та Україну в очах світової спільноти».

Керик не виключила, що це може бути російська провокація.

Нагадаємо, це вже не перший випадок, коли фасад «Українського дому» у Варшаві постраждав від вандалів. У травні цього року там залишили трафаретні написи «Нам потрібні вибори» українською і польською мовами, а у березні на дверях Українського дому у Варшаві невідомі намалювали шибеницю.

Український дім у Варшаві є одним з головних центрів підтримки біженців з України, а завдяки його роботі допомогу отримали десятки тисяч людей, які тікали від російської агресії. Більше про це можна дізнатися з матеріалу «Допомога у поселенні та інформаційна підтримка. Як працює Український дім у Варшаві від початку повномасштабної війни».

Фото: naszwybir.pl