У Філадельфії відбувся літній християнський табір для українських дітей

У Філадельфії відбувся літній християнський табір «Веселі канікули з Богом. Божа Премудрість», у якому взяли участь 32 дітей віком від 6 до 13 років, серед них – діти-біженці, які прибули до США внаслідок війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило товариство «Свята Софія» (США), яке організувало табір.

Захід відбувся в Духовному центрі Сестер Чину святого Василія Великого ЧСВВ провінції Христа Чоловіколюбця у Дженкінтавн, штат Пенсильванія.

За повідомленням, тематику організатори опрацювали з думкою про фундаментальні основи християнського віровчення. Програму було створено з метою поєднання духовної та культурної спадщини українського народу.

«У рамках табору діти аналізували значення Божої Премудрості в житті кожного християнина на прикладі сотворення світу, життя Соломона, притч Ісуса Христа; молилися; вивчали пісні; танцювали банси; навчалися рукоділля; взяли участь у майстер-класах з виготовлення малюнків кавою, розмальовування лляних сумок і пеналів, створення ароматерапевтичних сольових наборів; пізнавали основи фінансової грамотності; пізнали фольклорну спадщину України; ласували солодкою ватою; грали в навчальні та рухові ігри; брали участь у шоу талантів», – ідеться в дописі.

Програму уклала й вела Ірина Іванкович, голова товариства «Свята Софія» в Америці за активної підтримки аніматорів, про вишкіл яких через організацію майстер-класів упродовж року подбало товариство.

Зауважується, що це восьма ініціатива товариства «Свята Софія» США в царині духовного виховання молодого покоління українців. Захід підтримала Українська федеральна кредитова кооператива «Самопоміч» у Філадельфії.

Нагадаємо, у березні глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук під час візиту до США провів в українському Католицькому соборі Святої Родини у Вашингтоні божественну літургію, під час якої присутні помолилися за справедливий мир і перемогу України.

Фото: St Sophia Religious Assn of Ukrainian Catholics, USA / Фейсбук