У Римі українські діти взяли участь у турнірі, присвяченому боротьбі з наркотиками

Фото

У столиці Італії з нагоди Всесвітнього дня боротьби з наркозалежністю та незаконним обігом наркотиків провели аматорський турнір з футболу серед молоді до 14 років, у якому взяли участь діти парафії прокафедри «Святої Софії» разом з віцеректором собору отцем Дмитром Кудіним.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило релігійне товариство «Свята Софія».

Зазначається, що команда з 14 хлопців віком від 10 до 14 років успішно виступила, зайнявши почесне третє місце.

Турнір мав на меті привернути увагу до проблеми незаконного обігу наркотиків та залучити молодь до здорового способу життя. Захід відбувся за участю команд ASD Ottavia Calcio, ASD Aurelia Antica, Amici del Mondo Onlus та TSS Santa Sofia.

Лейтмотивом заходу стали слова філософа Л. Рон Габбарда: «Наркотики позбавляють життя радощів та відчуттів, які є єдиною причиною жити».

Окрім того, під час події усі охочі могли більше дізнатися про проблему та можливі шляхи її вирішення.

Думками про необхідність проведення подібних заходів поділився о. Дмитро Кудін.

«Важливо, що цей турнір відбувся, оскільки він пропагує здорові цінності та глибше розглядає проблему наркозалежності. Організатори пояснюють, що також хотіли показати дітям та молоді те, що можна чудово проводити час та відчувати радість без вживання будь-яких речовин та яку роль відіграє здоровий спосіб життя. Крім того, учасникам випала нагода познайомитися, позмагатися і проявитися, щоби перемогти», – сказав він.

Нагадаємо, в італійському містечку Сеттебелло відбувся літній табір психологічної реабілітації дітей з сімей українських поліцейських, які загинули при виконанні службових обов’язків.

Фото: Свята Софія / Фейсбук